Przynam się bez bicia że moja wada że rzeczy dla mnie oczywiste nie muszą byc oczywiste dla każdego. Tak to po prostu informatycy mają.
Z drugiej strony istnieje google
DNS to przyporządkowanie adresu fizycznego komputera do logicznej domeny. I juz brzmi skomplikowanie
Każdą domene gdziekolwiek kupiona możesz później wskazać (poprzez dnsy) na jaki komputer dana domena wskazuje. Czyli lopatologicznie: domena to tylko adres np dariuszdubik.pl a to na jakie pliki ona wskazuje to drugorzędna sprawa. W skrocie wpisujesz adres informacja leci > sięga do dns gdzie ta domena się znajduje > system dostaje informacje ze w gvo> leci do hostingu >wyczytuje pliki> wyświetla sie strona. (tylko prosze nie piszcieo routerach itp ktore sa po drodze)
Co do zakładania domeny odsyłam do home lub google bo tam pełno informacji jak zamówić domene.
w filmie pokazałem przykładowo jak zmienić DNS. Niestety nie można nakręcic filmu jak zmieniać dns wszędzie ponieważ w różnych portalach jest to różnie. Genralnie trzeba szukać w panelu domeny tam gdzie się ją kupiło zakładki z napisem DNS
Banery po polsku można dostać pod adresem
www.htprofit.pl/banery